Fluid Fill Matic: Framtidens lösning för automatisk påfyllning

I en värld där effektivitet och hållbarhet blir allt viktigare, är det överraskande att se hur många bearbetningsprocesser som fortfarande förlitar sig på manuell påfyllning av skärvätska. Detta medför inte bara en rad utmaningar och risker, men är också en tidskrävande process som kan påverka både kvaliteten på arbetsflödet och slutprodukten. Men tänk om det fanns ett sätt att automatisera denna process, minska risken för mänskliga fel, och samtidigt optimera användningen av skärvätska?

Utmaningarna med manuell påfyllning
Den manuella påfyllningen av skärvätska är inte bara arbetskrävande utan även förknippad med en rad risker. När påfyllningen sker manuellt, är det inte ovanligt med spill och översvämning, vilket inte bara är slöseri med resurser, men även kan leda till onödiga driftsstopp. Dessutom, när skärvätskan hanteras manuellt, ökar risken för att fel blandningsförhållande används. Detta kan påverka både maskinernas och verktygens livslängd samt kvaliteten på det bearbetade materialet. Föroreningar som inte avlägsnas effektivt kan dessutom leda till ökad skumning och försämrad arbetsmiljö.

FLUID FILL MATIC: LÖSNINGEN PÅ DINA PROBLEM

Fluid Fill Matic erbjuder en innovativ lösning på dessa problem genom att automatisera påfyllningsprocessen av skärvätska. Med detta system kan företag säkerställa att rätt mängd skärvätska alltid är tillgänglig, vilket inte bara minimerar driftsavbrott utan även optimerar skärvätskans användning. Detta bidrar till minskade kostnader och ett mer miljövänligt användande av resurser.

Fluid Fill Matic är inte bara kostnadseffektivt, med sin låga initialkostnad och höga effektivitet, utan garanterar också att skärvätskans kvalitet bibehålls genom hela processen, vilket är avgörande för företag som kör produktion 24/7.
Den automatiska påfyllningen av skärvätskan bibehåller koncentration så att den alltid fungerar optimalt, vilket minskar risken för problem som rök- och luktutveckling. Detta gör Fluid Fill Matic till en idealisk investering för alla typer av bearbetningsmiljöer, där precision och pålitlighet är av yttersta vikt.


TA STEGET MOT EN MER EFFEKTIV PRODUKTION IDAG

Genom att investera i Fluid Fill Matic kan ditt företag ta ett stort steg framåt mot en mer effektiv, ekonomisk och hållbar bearbetningsprocess. Det är dags att säga adjö till dagarna då manuell påfyllning av skärvätska var en nödvändig del av vardagen och välkomna en framtid där teknologi och innovation leder vägen.
Är du redo att revolutionera din bearbetningsprocess? Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur Fluid Fill Matic kan göra en skillnad i din produktion.

Längre livslängd & bättre resultat med skärvätskor av hög kvalitet

Skärvätskans betydelse i den skärande bearbetningen kan inte överskattas.

Utöver att smörja och kyla ned verktyg och arbetsstycke spelar den även en roll i att skölja och spola bort spånor för att förhindra att de fastnar och skadar bearbetningsytan.

Genom att välja rätt skärvätska med hög kvalitet kan man säkerställa att dessa funktioner utförs optimalt, vilket leder till förbättrad produktivitet, längre verktygslivslängd och bättre bearbetningsresultat.

Kvalitativ skärvätska kan minska underhållskostnader och förlänga maskiners livslängd genom att förhindra rost och slitage.

Att investera i rätt skärvätska är inte bara avgörande för bearbetningens prestanda, utan även för företagets långsiktiga ekonomiska hållbarhet och operatörernas arbetsmiljö.

Vi på Bonthron & Ewing är din ingång till en värld av Rhenus premiumprodukter, designade för att överträffa dina förväntningar och maximera din verksamhets prestanda. Med en portfölj av toppmoderna skärvätskor och oljor erbjuder vi Rhenus produkter som är utvecklade med de senaste tekniska innovationerna för att säkerställa överlägsen prestanda och tillförlitlighet.

Varje produkt är noggrant framtagen för att möta de högsta standarderna för kvalitet och hållbarhet, vilket gör dem till det perfekta valet för krävande industriella applikationer.

Här nedan får du en närmare inblick i tre speciellt utvalda skärvätskor.

rhenus TU 560

Vi är glada att introducera Rhenus TU 560 – den banbrytande skärvätskan som inte bara har tagit flygindustrin med storm, utan också erbjuder enastående fördelar för företag inom en mängd olika branscher.


Globalt AIRBUS-flyggodkännande och Mångsidig Användbarhet

Med sitt globala AIRBUS-flyggodkännande och inkludering i AIRBUS godkännandelista AIPS 00-00-010, har Rhenus TU 560 visat sig vara en kvalitetsindikator som sträcker sig bortom flygindustrin.


Passar alla branscher inom skärande bearbetning

Oavsett om du är verksam inom flygindustrin, fordonsindustrin, medicinteknik eller andra områden, så passar Rhenus TU 560 perfekt för dina behov.

Dess mångsidighet gör den till ett oumbärligt verktyg för en rad olika applikationer och material.


Överlägsna Resultat och Längre Verktygslivslängd

En oberoende studie har jämfört Rhenus TU 560 med konkurrerande produkter och visar att den ger imponerande 30% längre verktygslivslängd vid bearbetning av titan.

Detta bevisar dess överlägsenhet och förmåga att leverera optimala resultat.


Nya Standarder för Tekniskt Krävande Bearbetning

Rhenus TU 560 sätter en ny standard för tekniskt krävande bearbetning inom flygindustrin och andra branscher.

Dess lågskummande egenskaper vid användning, testade PU-kompatibilitet och hudvänlighet gör den också till ett attraktivt val för företag som prioriterar en säker och effektiv arbetsmiljö.


Ta Steget mot Framgång med Rhenus TU 560

Genom att välja Rhenus TU 560 investerar du inte bara i en produkt, utan i en lösning som kommer att förbättra din produktivitet, öka kvaliteten på dina produkter och stärka din konkurrenskraft på marknaden.

 • Beprövad och testad: premiumprodukt med utmärkt prestanda vid raffinering av titan.
 • teknologiskt avancerad: lämplig för flyg- och rymdlegeringar samt aluminium.
 • Effektiv: exceptionellt kostnadseffektiv för högpresterande applikationer.

Nyckelfunktioner

 • AIRBUS-godkännande AIPS 00-00-010 (AIMS 12-10-001, 80-T-30, PFA)
 • Ger mycket god livslängd vid bearbetning av titan Mycket låg skumbildning i applikationen
 • Testad för PU-kompatibilitet

Miljö, hälsa och säkerhet

 • Inga SVHC-ämnen
 • Inga GHS-piktogram Skonsam och hudkompatibel

rhenus TU 410

Hög prestationsnivå, även när produktionsprocesserna ständigt förändras?

Inga problem för rhenus TU 410. Tack vare enastående långsiktig stabilitet och konsekventa egenskaper är detta kylmedel som kan blandas med vatten den pålitliga lösningen för alla inom bearbetningsindustrin som letar efter ett motståndskraftigt, högpresterande smörjmedel som är lämpligt för universell användning.

Se de fördelar som rhenus TU410 ger din produktionsprocess:

Idealisk för blandade processer
rhenus TU 410 lämpar sig för nästan alla bearbetningsarbeten och är särskilt intressant för företag där blandad bearbetning förekommer. Regelbundna förändringar i bearbetningsprocesser är inga problem för rhenus TU 410.

Enastående sköljningseffekt och skumegenskaper
Oavsett om det används på enskilda maskiner eller i ett centralt system fungerar rhenus TU 410 tack vare sin överlägsna sköljningseffekt och utmärkta egenskaper för skum också bra när den används för slipning. Användarvänligt mjukt sköljvatten kan användas samtidigt – utan att orsaka en minskning av prestandan.

Med effektiva EP-tillsatser som gör att den kan användas med en mängd olika råmaterial
Inte ens råmaterial som är svåra att maskinbearbeta är ett problem för rhenus TU 410: Tack vare effektiva EP-tillsatser kan den användas på ett tillförlitligt sätt vid bearbetning av ett brett spektrum av material som stål, gjutjärn, aluminium eller andra icke-järnhaltiga material.

Låga processkostnader
Optimera effektiviteten i dina produktionsprocesser med den vattenblandbara rhenus TU 410 med EP-kylvätska. Dess innovativa sammansättning förlänger emulsionslivslängden, minskar kostsamma underhållsintervall och förlänger verktygens livslängd.

Kompatibilitet med verktygsmaskiner
Omfattande tester och inspektioner har utförts för att säkerställa att rhenus TU 410 är kompatibel med vanliga elastomerer och tätningar för verktygsmaskiner.

Säker för användning även vid högt tryck på kylvätskan
rhenus TU 410 ger också överlägsen prestanda vid extremt högt tryck på kylvätska som används i moderna bearbetningsmaskiner och säkerställer en smidig produktionsprocess.

rhenus TU 410 i korthet

 • Enastående långsiktig stabilitet
 • Exceptionella sköljegenskaper
 • Utmärkt skummande egenskaper
 • Effektiva EP-tillsatser
 • Motståndskraftigt korrosionsskydd
 • Låga påfyllningskoncentrationer
 • Lång verktygslivslängd
 • Särskilt användarvänlig
 • Fri från formaldehyd, bor och bakteriedödande
 • Idealisk för blandade processer

Miljö och hälsa
rhenus TU 410 avger inte formaldehyd, innehåller inte föreningar av bor eller bakteriedödande medel. rhenus TU 410 är också exceptionellt användarvänlig och orsakar endast en minimal mängd dimma och en knappt märkbar lukt i maskinrummet.

Prova rhenus TU 410, den kraftfulla mångsysslaren från Rhenus Lub – säker, pålitlig, prisvärd och effektiv!

 

rhenus TY 155 L

Upptäck rhenus senaste innovation inom skärvätskor – rhenus TY 155 L!
rhenus TY 155 L är designad för att möta behoven inom en mängd olika
bearbetningsmetoder, från fräsning, svarvning, slipning till gängskärning.

Med hög stabilitet och lång livslängd
rhenus TY 155 L en spelare som passar perfekt för industrisektorer av alla slag.
Speciellt framtagen för halvledarindustrin, har vår vätska redan fått processgodkännande. Dess klara utseende i lösning med vatten erbjuder en utmärkt skumnedbrytning vilket gör den till ett överlägset alternativ för material som är känsliga för missfärgning, såsom aluminiumlegeringar.
Vid utvecklingen av rhenus TY 155 L fästes särskild vikt vid kompatibilitet med människor och miljö.

TY 155 L har god hudkompatibilitet med ett neutralt pH-värde och imponerar även med sin neutrala lukt vilket medför en bättre arbetsmiljö.
Genom att minska materialkostnader och förkorta bearbetningstider, är rhenus TY 155 L det optimala valet för din bearbetning.

rhenus TY 155 L i korthet
Syntetisk produkt baserad på den senaste polymerteknologin, för alla vanliga produktionsprocesser och ett brett urval av material
Lättskött sammansättning för minskat underhållsbehov och optimerade processkostnader
Maximal långtidsstabilitet utan användning av biocider eller bor

Nyckelegenskaper

 • Lämplig för tillverkning av komponenter för litografisystem inom halvledarindustrin (icke-kritisk HIO); uppfyller Zeiss A4-specifikationen för metallbearbetningsvätskor
 • Mycket hudvänlig
 • Speciellt för material som är svårbearbetade och aluminiumlegeringar som har en benägenhet att missfärgas
 • Lågskummande även i avjoniserat vatten och vid höga tryck

Miljö & arbetarskydd
Uppfyller de senaste lagarna och direktiven: Ingen GHS-etikett på förpackningen
Skonsam mot huden tack vare lågt pH-värde

Relaterade artiklar

Besök oss på Elmia mässan!

Förbättra Din Bearbetning med WTO:s Broaching Unit

Kraven på hälsa, säkerhet och miljö ökar ständigt på fabriker