Om oss

Information om oss som företag och kontaktuppgifter till vårt team.

AB Bonthron Ewing är ett företag med en lång tradition och en intressant historia som en viktig leverantör till verkstadsindustrin. Bonthron Ewing har alltid satsat på kvalitetsvaror och representerar ett blandat sortiment av utvalda varor. Vi säljer olika typer verktyg, magneter, uppspänningsutrustning, stångmagasin, skärvätska, filterpapper, och specialprodukter. Vi arbetar både med direkta industrikunder samt ett antal utvalda återförsäljare.

 

Vår historia

Företaget grundades av Axel Bonthron år 1917, en aktad föregångsman inom verktygsmaskinhandeln. 1932 ombildades företaget av hans dåvarande medarbetare Gottfrid Ewing varvid bolaget fick sitt nuvarande namn.

1930-1980

Från slutet av 1930-talet och fram till 1980 leddes bolaget av Gottfrieds svärson Gunnar Sahlström. Under hans ledning expanderade firman kraftigt.

1983

Under 1983 genomgick firman stora personella förändringar och senare övertogs firman av Lars Lundkvist då anställd försäljningschef på firman.

2001

Bolaget köptes 2001 av dåvarande firma Swedish Tool där sonen Petter Lundkvist arbetade vidare en tid tillsammans med den nya VD:n.

2006-2007

I slutet av 2006 köptes firman av Tomas Reimer med familj. Firman flyttade 2007 till nybyggda lokaler på Tellusvägen 13 i Vallentuna som passade bra in till den verksamheten som drivs idag.

Team Bonthron & Ewing

Tomas Reimer

Owner- Senior Adviser

Martin Stener

Account Manager, Area Sales Manager - Baltikum

Jimmy Väljä

Account Manager, Area Sales Manager - Danmark

Våra avdelningar